Filmclub mannetje LL

  • medewerkers slide
  • Al onze films zijn tot 1 september geannuleerd. Wanneer we weer kunnen vertonen is op dit moment onduidelijk. Via de wekelijkse digitale nieuwsbrief blijven we in contact. Blijf gezond!

Schijndel Vol Verhalen 2.0

SchijndelVolVerhalen 2

In 2019 staat Brabant in het teken van 75 jaar bevrijding. In de periode eind augustus tot eind december 2019 nodigen we iedereen uit om een verhaal te gaan schrijven over VRIJHEID. Vrijheid in al zijn facetten: verhalen uit het verleden over WO II, verhalen over NU of over persoonlijke vrijheid . Maar het kan ook een verhaal zijn over het verlangen naar vrijheid. Als je liever het verhaal wilt filmen, dat kan natuurlijk ook. Een selectie uit de ingeleverde films zullen op 28 augustus 2020 bij Open Doek vertoond worden op een scherm van 8 meter breed.

Filmen
Criteria
Filmclub Schijndel doet ook mee. Deelnemers mogen een korte film maken over wat vrijheid voor hen betekent. Deze film kan bij Fillmclub Schijndel ingeleverd worden en mag maximaal 3 minuten duren. Extensie AVI, MOV, WMV, MP4. Omdat het op 8 meter breed wordt geprojecteerd dient de kwaliteit Full HD 1920 x 1080 pixels met een beeldverhouding van 16:9 te zijn. Stuur je filmpje op naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (met WeTransfer). Dit email adres is ook te gebruiken als je informatie nodig hebt.

Schrijven
Criteria
De verhalen mogen maximaal 1500 woorden tellen, kunnen digitaal ingeleverd worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en hebben een connectie met Schijndel. Ingeleverde verhalen worden (eventueel anoniem) gepubliceerd op de facebookpagina van de Bibliotheek. In april zal een deskundige jury, met oa Dorpsschrijfster Gerda Baeyens, het mooiste verhaal bekendmaken. De schrijver/ster hiervan mag gedurende een jaar maandelijks een stukje schrijven voor de facebookpagina van de bibliotheek. De mooiste verhalen worden in samenwerking met de KEG gebundeld en geillustreerd door jonge, talentvolle illustratoren en in beperkte oplage uitgegeven. 

Inloggen Het Gasthuis

Als je ook de filmtitels van Het Gasthuis wilt zien moet je hier inloggen. Registreer eerst. Daarna kun je met je persoonlijke password inloggen.

Wat willen we met film?

zin film

Voor jullie gezien

Lidmaatschap

lid def