Filmclub mannetje LL

  • Filmclub 2020
Verslag filmavonden 2020
 Verslag filmavond 7 januari / Podium 't Spectrum / Hors Normes
Een uitverkochte zaal bij de eerste vertoning in 2020. Door een storing in het geluid, die niet geheel verholpen kon worden, later begonnen. Het publiek heeft dit ongemakt geweldig opgevangen. Waardering film: ZEERGOED 76,4%, GOED 22,2%, REDELIJK 1%, ZEERSLECHT 0,4%. Score: 4,74.
Verslag filmavond 14 januari / Het Gasthuis / Grâce à Dieu
Eerste vertoning van 2020 in Het Gasthuis met de film 'Grâce à Dieu' van de Franse regisseur François Ozon werd goed bezocht. Over het thema 'seksueel misbruik' werd nog een tijdje nagepraat. Waardering film: ZEERGOED 25%, GOED 71% en REDELIJK 4%. Score: 4,21.
Verslag filmavond 21 januari / Podium 't Spectrum / Sorry We Missed You
'Sorry We Missed You' een film van Ken Loach (de sociale filmregisseur van 83 jaar oud) was de eerste Extra film in de Podiumzaal. We gaan telkens op de derde dinsdag van de maand een Extra film vertonen. Het was lekker druk en dat stemt tot grote tevredenheid. Waardering film: ZEERGOED 45,6%, GOED 45,0%, REDELIJK 8,9% en SLECHT 0,5%. Score: 4,36.
Verslag filmavond 28 januari / Het Gasthuis / No Date, No Signatures
Onze maandelijkse wereldcinema kwam deze keer uit Iran. Men waardeerde de film met een score van 4,06. De verdeling: ZEERGOED 18,7%, GOED 68,8% en REDELIJK 12,5%.
Verslag filmavond 4 februari / Podium 't Spectrum / Official Secrets
Op onze tweede clubavond van dit jaar lieten we het waargebeurde verhaal zien van klokkenluider Katharine Gun over de Amerikaans-Britse invasie in Irak. Men waardeerde de film met een mooie score van 4,49. De verdeling: ZEERGOED 52,8%, GOED 44,1%, REDELIJK 2,5% en SLECHT 0,6%.
Verslag filmavond 11 februari / Het Gasthuis / The Swallows of Kabul
Voor de derde keer in ons bestaan een animatie-film. Na 'Persepolis' en 'The Red Turtle' nu 'The Swallows of Kabul'. Dat deze animatie zo zou binnenkomen bij het publiek heeft ons verrast. Men moest echt naar adem happen. De waardering 4,33. De verdeling: ZEERGOED 40%, GOED 53,3% en REDELIJK 6,7%.
Verslag filmavond 18 februari / Podium 't Spectrum / Parasite
Wat een avond! In een uitverkochte zaal kijken naar de 4 voudige OSCAR-winnaar maakte mensen heel nieuwgierig. Jac had zijn best gedaan de meerwaarde van dit bijzonder werk van Bong Joon-Ho over te brengen "dieper kijken en je ziet meer" methode. De 131 minuten vlogen voorbij en resulteerde in een hoge waardering van 4,48. De verdeling: ZEERGOED 58,1%, GOED 35,1%, REDELIJK 5,0%, SLECHT 0,5% en ZEERSLECHT 1,3%. Er werd nog veel nagepraat en dat is prachtig als een film dat kan oproepen.
Verslag filmavond 25 februari / Het Gasthuis / Still the Water
Voor het 15de jaar op carnavals dinsdag een spirituele film bij de Filmclub. Dit keer 'Still the Water' van de Japanse cineaste Naomi Kawase. De waardering voor de film was 3,88. De verdeling: ZEERGOED 14,3%, GOED 60,7%, REDELIJK 23,2% en SLECHT 1,8%.
Verslag filmavond 3 maart / Podium 't Spectrum / System Crasher
Voor het eerst doen we mee met een landerlijke première.'System Crasher' de debuut film van de duitse regisseuse Nora Fingscheidt. Weer een film waar veel over werd nagepraat. De waardering was heel hoog 4,53. De verdeling: ZEERGOED 63,5%, GOED 27,6%, REDELIJK 7,7% en SLECHT 1,3%. Nu tweede op de lijst 
Verslag filmavond 10 maart / Het Gasthuis / Fisherman's Friends
Het was even snel acteren voor ons bestuur. Met de Brabantse medelingen betreffende het coronavirus, een paar uur voor onze filmvoorstelling, was het hier even hectisch om beslissingen te nemen en het pubiek te informeren. Ook het koor liet een paar uur voor de uitvoering weten toch niet te komen maakte het er niet makkelijker op. We besloten toch de filmvoorstelling door te laten gaan met de nadrukkelijke opmerking de richtlijnen van het RIVM op te volgen. Er kwamen toch nog veel bezoekers af op deze voorstelling. De waardering was heel hoog 4,60. De verdeling: ZEERGOED 66,7%, GOED 26,2% en REDELIJK 7,1%.
Verslag filmavond 1 september / Podium 't Spectrum / De Beentjes van Sint-Hildegard
Eindelijk we kunnen weer!!!
Corona opstelling
Vanavond weer films draaien voor bezoekers, 63 wel te verstaan. Netjes op 1,5 meter van elkaar zoals het nu eenmaal is in deze corona-tijd. De binnenkomst en het verlaten van de zaal ging prima. De Beentjes van Sint_Hildegard was een mooie opening na bij 6 maanden van aanpassing. Er werd regelmatig gelachen en de film behaalde een mooie score van 4,48. De verdeling: ZEERGOED 50,5%, GOED 48,1% en REDELIJK 1,9%. Een bezoeker omschreef het als: het was een geweldige start van,  en dus veel belovend voor, een nieuw Filmclub seizoen.
Verslag filmavond 8 september / Het Gasthuis / Out Stealing Horses
Het Gasthuis corona 2 
Vanvond na bijna 6 maanden weer een filmvertoning in Het Gasthuis. Het was even schuiven met de tafels en de stoelen vanwege de 1,5 meter regel maar het is gelukt. Het blijkt dat we iets meer plaatsen kunnen aanbieden dan eerst gedacht. We gaan nu uit van 35 stoelen. De beeldende en zintuigelijke film 'Out Stealing Horses' werd goed beoordeeld en kreeg een score van 4,00. De verdeling: ZEERGOED 25%, GOED 50% en REDELIJK 25%.
Verslag filmavond 15 september / Podium 't Spectrum / Adam
 We vertooonden de film 'Adam' twee keer op één avond en wel om 18.00 uur en 20.30 uur. Dit omdat we vanwege de corona minder plaatsen hebben in de zaal. Het was niet druk om 18.00 uur en om 20.30 uur was het ook niet uirverkocht. 'Adam' werd prima beoordeeld en kreeg een score van 4,35. De verdeling: ZEERGOED 45,1%, GOED 45,1% en REDELIJK 9,8%.
Verslag filmavond 22 september / Het Gasthuis / Kapsalon Romy
De Nederlandse film over een kleinkind en haar dementerende oma werd ingeleid door Anne-Marie Looman van 'Vivent Het Andere Wonen'.
Kapsalon romy anne marie looman
Kapsalon Romy werd beoordeeld met een score van 4,38. De verdeling: ZEERGOED 43,2%, GOED 51,4% en REDELIJK 5,4%.
Verslag filmavond 29 september / Het Gasthuis / And Then We Danced
Elke laatste film van de maand vertonen we altijd een wereldcinema. Deze keer uit Georgië. Door de extra corona maatregelen mochten we maar 30 personen ontvangen. Die waren er ook. De film 'And Then We Danced' werd goed ontvangen en beoordeeld met een score van 4,28. De verdeling: ZEERGOED 31,0%, GOED 65,6% en REDELIJK 3,4%. Wil je meer weten over Georgië lees dan het boek "Het achtste leven (voor Brilka)" van Nino Haratischwili. Het is een familie-epos dat zes generaties omspant tussen 1900 en nu.
Verslag filmavond 6 oktober / Het Gasthuis / De Beentjes van Sint-Hildegard (herhaling)
Voor de tweede keer 'De Beentjes van Sint-Hildegard' vanwege de vele verzoeken die we kregen. Ook nu door de extra corona maatregelen mochten we maar 30 personen ontvangen. En ook die waren er nu. De film kreeg een beoordeling van 4,30 iets lager dan bij de vertoning op 1 september in 't Spectrum. De verdeling: ZEERGOED 37,0%, GOED 60,0% en SLECHT 3,0%. Het blijft raar met al die mondkapjes. Het is ook minder gezellig en we kunnen niet na praten met een drankje erbij, horeca moet om 22.00 uur dicht zijn. Jammer maar het is niet anders.
Verslag filmavond 13 oktober / Het Gasthuis / Dark Waters
Een matige opkomst voor de film 'Dark Waters', een andere film dan in het programmablad was aangegeven. De film vertelt het waargebeurde verhaal over de blootlegging van de strijd tegen chemiereus DuPont, één van de grootste bedrijven ter wereld. Advocaat, Robert Bilott, gespeelt door Mark Ruffalo die ook voor de productie zorgde, ontdekt een verband tussen een aantal mysterieuze sterfgevallen en het chemiebedrijf DuPont. Een moeilijke en eenzame strijd die nog op de dag van vandaag doorgaat. De film leverde een score op van 4,38. De verdeling: ZEERGOED 43,8%, GOED 50,0% en REDELIJK 6,2%.
Vanavond kregen we via de persconferentie te horen dat er strengere coronamaatregelen worden genomen. Naar aanleiding van die persconferentie zullen we de komende weken geen films vertonen in zowel 't Spectrum als Het Gasthuis. We vinden het heel jammer dat we jullie voorlopig geen gezellige en betekenisvolle filmavonden meer kunnen bieden. Het is helaas niet anders. Via de website en de digitale nieuwsbrief zullen we jullie op de hoogte blijven houden van de ontwikkelingen. Let goed op jezelf en blijf gezond.

Filmtitels Het Gasthuis

Wil je de filmtitels weten die we vertonen in Het Gasthuis log dan hier in. Registreer eerst. Daarna kun je met je persoonlijke password inloggen.