Filmclub mannetje LL

  • medewerkers slide
  • 21 04 2020 slide
  • We starten weer wekelijks met filmvertoningen. We hebben voorlopig geen kassa daarom dient eenieder vooraf te reserveren en te betalen zowel leden als niet-leden.
  • 1 september "De Beentjes van Sint-Hildegard", Podiumzaal 't Spectrum, aanvang 20.30 uur
Verslag filmavonden 2020
 Verslag filmavond 7 januari / Podium 't Spectrum / Hors Normes
Een uitverkochte zaal bij de eerste vertoning in 2020. Door een storing in het geluid, die niet geheel verholpen kon worden, later begonnen. Het publiek heeft dit ongemakt geweldig opgevangen. Waardering film: ZEERGOED 76,4%, GOED 22,2%, REDELIJK 1%, ZEERSLECHT 0,4%. Score: 4,74.
Verslag filmavond 14 januari / Het Gasthuis / Grâce à Dieu
Eerste vertoning van 2020 in Het Gasthuis met de film 'Grâce à Dieu' van de Franse regisseur François Ozon werd goed bezocht. Over het thema 'seksueel misbruik' werd nog een tijdje nagepraat. Waardering film: ZEERGOED 25%, GOED 71% en REDELIJK 4%. Score: 4,21.
Verslag filmavond 21 januari / Podium 't Spectrum / Sorry We Missed You
'Sorry We Missed You' een film van Ken Loach (de sociale filmregisseur van 83 jaar oud) was de eerste Extra film in de Podiumzaal. We gaan telkens op de derde dinsdag van de maand een Extra film vertonen. Het was lekker druk en dat stemt tot grote tevredenheid. Waardering film: ZEERGOED 45,6%, GOED 45,0%, REDELIJK 8,9% en SLECHT 0,5%. Score: 4,36.
Verslag filmavond 28 januari / Het Gasthuis / No Date, No Signatures
Onze maandelijkse wereldcinema kwam deze keer uit Iran. Men waardeerde de film met een score van 4,06. De verdeling: ZEERGOED 18,7%, GOED 68,8% en REDELIJK 12,5%.
Verslag filmavond 4 februari / Podium 't Spectrum / Official Secrets
Op onze tweede clubavond van dit jaar lieten we het waargebeurde verhaal zien van klokkenluider Katharine Gun over de Amerikaans-Britse invasie in Irak. Men waardeerde de film met een mooie score van 4,49. De verdeling: ZEERGOED 52,8%, GOED 44,1%, REDELIJK 2,5% en SLECHT 0,6%.
Verslag filmavond 11 februari / Het Gasthuis / The Swallows of Kabul
Voor de derde keer in ons bestaan een animatie-film. Na 'Persepolis' en 'The Red Turtle' nu 'The Swallows of Kabul'. Dat deze animatie zo zou binnenkomen bij het publiek heeft ons verrast. Men moest echt naar adem happen. De waardering 4,33. De verdeling: ZEERGOED 40%, GOED 53,3% en REDELIJK 6,7%.
Verslag filmavond 18 februari / Podium 't Spectrum / Parasite
Wat een avond! In een uitverkochte zaal kijken naar de 4 voudige OSCAR-winnaar maakte mensen heel nieuwgierig. Jac had zijn best gedaan de meerwaarde van dit bijzonder werk van Bong Joon-Ho over te brengen "dieper kijken en je ziet meer" methode. De 131 minuten vlogen voorbij en resulteerde in een hoge waardering van 4,48. De verdeling: ZEERGOED 58,1%, GOED 35,1%, REDELIJK 5,0%, SLECHT 0,5% en ZEERSLECHT 1,3%. Er werd nog veel nagepraat en dat is prachtig als een film dat kan oproepen.
Verslag filmavond 25 februari / Het Gasthuis / Still the Water
Voor het 15de jaar op carnavals dinsdag een spirituele film bij de Filmclub. Dit keer 'Still the Water' van de Japanse cineaste Naomi Kawase. De waardering voor de film was 3,88. De verdeling: ZEERGOED 14,3%, GOED 60,7%, REDELIJK 23,2% en SLECHT 1,8%.
Verslag filmavond 3 maart / Podium 't Spectrum / System Crasher
Voor het eerst doen we mee met een landerlijke première.'System Crasher' de debuut film van de duitse regisseuse Nora Fingscheidt. Weer een film waar veel over werd nagepraat. De waardering was heel hoog 4,53. De verdeling: ZEERGOED 63,5%, GOED 27,6%, REDELIJK 7,7% en SLECHT 1,3%. Nu tweede op de lijst 
Verslag filmavond 10 maart / Het Gasthuis / Fisherman's Friends
Het was even snel acteren voor ons bestuur. Met de Brabantse medelingen betreffende het coronavirus, een paar uur voor onze filmvoorstelling, was het hier even hectisch om beslissingen te nemen en het pubiek te informeren. Ook het koor liet een paar uur voor de uitvoering weten toch niet te komen maakte het er niet makkelijker op. We besloten toch de filmvoorstelling door te laten gaan met de nadrukkelijke opmerking de richtlijnen van het RIVM op te volgen. Er kwamen toch nog veel bezoekers af op deze voorstelling. De waardering was heel hoog 4,60. De verdeling: ZEERGOED 66,7%, GOED 26,2% en REDELIJK 7,1%.

Filmtitels Het Gasthuis

Wil je de filmtitels weten die we vertonen in Het Gasthuis log dan hier in. Registreer eerst. Daarna kun je met je persoonlijke password inloggen.