Filmclub mannetje LL

  • Filmclub 2020
Verslag filmavonden 2016
 Verslag filmavond 5 januari / City / Woman in Gold

De eerste filmvertoning van 2016 is een feit. Het waargebeurde verhaal van 'Woman in Gold' leverde een waardering op van 4,35.

De verdeling: ZEERGOED 42,5%, GOED 50%, REDELIJK 7,5%.

 Verslag filmavond 12 januari / Het Gasthuis / Thema: Vrouwenfilm
De film 'In Grazia Di Dio' leverde een waardering op van 3,68. De verdeling: ZEERGOED 9,8%, GOED 48,8%, REDELIJK 41,4%. Omdat de film over economische crisis ging en hoe je daar mee om kunt gaan nl., terug naar de natuur en ruilhandel, werd aan iedere bezoeker gevraagd etenswaren mee te brengen. En ...... er kwam veel voedsel binnen. Allen heel hartelijk dank daarvoor. Het was een mooie avond.
 Verslag filmavond 19 januari / Het Gasthuis / Wereldcinema

Mooie en drukke avond bij de filmvertoning van Theeb op dinsdag 19 januari. De in Zuid-Jordanië opgenomen film speelde zich af in het woestijn gebied van Wadi Rum. Opmerkelijk: in de gehele film was geen enkele vrouw te herkennen.

De waardering was: ZEERGOED 19,2 %, GOED 51,9 % en REDELIJK 28,9%. Dat geeft een score van 3,90. Prima toch.

 Verslag filmavond 26 januari / City / X+Y
Regisseur Matthews inspireerde ‘X+Y’ deels op zijn eigen documentaire over de olympiade ‘Beautiful Young Minds’, en misschien dat dit gedeelte daarom zo natuurlijk aanvoelt. In ‘X+Y’ wordt goed gespeeld zeker door Asa Butterfield die Nathen, de autistische jongen speelt. Het publiek waarde ‘X+Y’ met 4,33 sterren. De verdeling: ZEERGOED 39,2%, GOED 55% en REDELIJK 5,8%.
 Verslag filmavond 2 februari / Het Gasthuis / Thema-Waarheid
 Afgelopen dinsdag vertoonden we de Duitse inzending voor de Oscars 2016. Een dappere film over de eerste jaren na de oorlog. Dat veel Duitsers in 1958 niets over Auschwitz wisten is eigenlijk onvoorstelbaar. De film brengt een hommage aan de vastberadenheid van Duitse juristen die het zwijgen over Auschwitz doorbraken. Het publiek waardeerde ‘Im Labyrinth des Schweigens’ met 4,58 sterren. De verdeling: ZEERGOED 57,9% en GOED 42,1%.
 Verslag filmavond 9 februari / Het Gasthuis / Spirituele avond
Het was dit jaar de 10de keer dat we op carnaval-dinsdag een spirituele film vertoonde, een film of documentaire over zingeving. De documentaire ‘Human’ werd goed bezocht en prima gewaardeerd. We voelde ons echt even een ‘wereldmens’ na het zien en horen van (zeer) persoonlijke verhalen uit alle hoeken van onze planeet. Jac had de film, die met pauze werd vertoond, wat ingekort van ruim 3 uur naar 2 uur. De film behaalde een score van 4,32. De verdeling: ZEERGOED 47%, GOED 41,2%, REDELIJK 8,8% en SLECHT 3%. I.v.m het thema hebben we 200 euro overgemaakt naar Vluchtelingenwerk Schijndel.
 Verslag filmavond 16 februari / Het Gasthuis / Thema-verliefdheid
Het liefdesdrama '3 Coeurs' met Catherine Deneuve, Charlotte Gainsbourg en Chiara Mastroianni werd goed bezocht maar minder gewaardeerd. Jac gaf voorafgaand aan de filmvertoning aan of het publiek 2 merkwaardige keuzes van de regisseur kon waarnemen. Na afloop werden deze gevonden 1. de voice-over en de "enge" muziek. De film behaalde een score van 3,49. De verdeling: ZEERGOED 5%, GOED 46%, REDELIJK 41% en SLECHT 8%.
 Verslag filmavond 23 februari / Het Gasthuis / IRAN-avond

De eerste avond van het project 'De wereld woont in Schijndel 2016' is met veel genoegen en enthousiasme ontvangen.
Onze Iraanse inwoners Sima, Ashraf en Mina hebben hard gewerkt om een buffet klaar te maken voor 35 bezoekers. Vele verschillende gerechten werden uitgestald en men kon genieten van de diversiteit van de Iraanse keuken. Ook de bezoekers van de avond waren vol lof over de Iraanse keuken. Het werd een prachtige culturele avond met eten, culturele uitingen, film en muziek. De film wilde na de pauze niet opstarten. Andere Beamer, dvd speler en kabel gehaald. Na wat oponthoudt kon de filmvertoning worden voorgezet, Gelukkig maar.
De film 'Persepolis' behaalde een score van 4,13. De verdeling: ZEERGOED 28,1%, GOED 57,3%, REDELIJK 15,6%. Op naar de volgende culturele filmavond. Dank aan het Iran-projectteam: Sima, Ashraf, Mina, Meiny, Ellen, Edith en Jac.

Iran B 23 02 16

Iran A 23 02 16

 Verslag filmavond 1 maart / City / Film: Masaan
 De film uit India 'Masaan' werd goed bezocht en trok ook nieuwe mensen naar het City theater. Vier levens, vier personen werden verbonden in dit verhaal dat zich afspeelde in de heilige stad Benares aan de Ganges. India is na China het land met het grootste bevolkingsaantal ter wereld nl. 1,2 miljard. De moderniteit van de sociale media komt ook hier in botsing met de tradities. Onderwerpen als het kastenstelsel en de corruptie van de overheid werden niet vermeden. 'Masaan' behaalde een score van 3,95. De verdeling: ZEERGOED 22,1%, GOED 53,7%, REDELIJK 23,2% en SLECHT 1%.
 Verslag filmavond 8 maart / Het Gasthuis / Thema-voelen
"Seymour, an introduction" is een bijzonder fraai portret van een gedreven musicus, die overtuigend betoogt dat commercieel succes niet het hoogst haalbare is. Seymour Bernstein, een geboren verteller, schudt de wijsheden uit zijn mouw, zonder pedant of zweverig te worden. De waardering voor deze documentaire werd een 3,81. De verdeling: ZEERGOED 19,3%, GOED 50%, REDELIJK 23,1% en SLECHT 7,6%. 
 Verslag filmavond 15 maart / Het Gasthuis / Thema-opstand

Het Turkse drama 'Mustang' over vijf zussen die na het onschuldig spelen met jongens uit hun dorp ineens worden uitgehuwelijkt werd prima gewaardeerd.
Het voornamelijk vrouwelijke publiek waardeerde de film met een 4,32.
De verdeling: ZEERGOED 35,1%, GOED 62,2%, REDELIJK 2,7%.
Een heel mooie score vinden we.

 Verslag filmavond 22 maart / Het Gasthuis / Thema-geheim
 De film 45 Years met Charlotte Rampling (Kate) en Tom Courtenay trok veel belangstelling. Het verstilde drama werd goed gewaardeerd en er was na afloop veel te bespreken over de emoties van vooral Kate. Waardering 4,04 met een verdeling van ZEERGOED 15,5%, GOED 73,3% en REDELIJK 11,2%.
 Verslag filmavond 29 maart / Het Gasthuis / Oezbekistan-avond

Culturele filmavond over Oezbekistan.
Het was gisteren een mooie en gezellige avond tijdens de tweede culturele filmavond van het project 'De Wereld woont in Schijndel'.
Dit keer aandacht voor Oezbekistan met eten, dans, muziek, attributen, modeshow en natuurlijk een film. Onze gastvrouw Elmira van Maris-Amirkhanova had eten klaar gemaakt en verblijdde ons met dans. Haar vriendin, de Russische Irena Matheeuwsen, liet schilderkunst en modeontwerpen zien.
LUNA PAPA, de speelfilm van vanavond, werd goed ontvangen. Er werd regelmatig gelachen in deze surrealisme film van de Oezbeekse cineast Bachtiar Choedojnazarov. De filmwaardering was 3,82 de verdeling ZEERGOED 23%, GOED 44%. REDELIJK 26% en SLECHT 7%.

 JAC3102 29 03

 Verslag filmavond 5 april / City / Film: La Tête Haute
Ode aan de jeugdzorg, dat was de film La Tête Haute. Hoe moet je omgaan met agressieve jongens die er snel op los timmeren en in een crimineel moeras dreigen weg te zakken? Met geduld, geduld en nog eens geduld suggereert La Tête Haute, dat de tiener Malony volgt, bij wie de term ongeleid projectiel als een eufemisme klinkt. Voor veel bezoekers was het een goede maar ook heftige film en er werd veel nagepraat. De waardering 4,34. De verdeling: ZEERGOED 46,2%, GOED 44,1%, REDRELIJK 8,6% en 1,1% SLECHT.
 Verslag filmavond 12 april / Het Gasthuis / 2 films over de Liefde

Film marathon: 2 films op 1 avond
De film marathon die we gisteren vertoonde in Het Gasthuis met 'The Disappearance of Eleanor Rigby: Him & Her' is prima ontvangen. De 191 minuten zit was voor niemand een probleem. Sommigen hadden hun eigen luie tuinstoel meegenomen. Men vond het een mooi project om zo ruim 3 uur het stel, Eleanor en Conor, te volgen en hun verhaal van twee kanten te bekijken. Men ging voldaan naar huis. De score was 4,13. De verdeling ZEERGOED 25,8%, GOED 61,3% en REDELIJK 12,9%.

 Verslag filmavond 19 april / Het Gasthuis / Thema: Jong en Oud

De kunstzinnige tragikomedie Youth van regisseur Paolo Sorrentino met opmerkelijke muziekkeuze, stijlvolle beeldkaders en opvallende montage en cameravoering werd wisselend gewaardeerd. De totale score bleef steken op 3,71. De onderverdeling: ZEERGOED 21,1%, GOED 42,1%, REDELIJK 26,3%, SLECHT 7,9% en ZEERSLECHT 2,6%.

 Verslag filmavond 26 april / Het Gasthuis / Vietnam-avond

Het was een drukke dag. In de ochtend werd Jac, onze voorzitter, in het zonnetje gezet door familie en vrienden en werd hem de koninklijke onderscheiding opgespeld. Hij was volledig verrast.
Om 16.00 uur was het weer volop werken om de culturele bijeenkomst “De Wereld woont in Schijndel” dit maal met onze Vietnamese inwoners, te organiseren.
Na de ontvangst van de gastvrouw Anh Le met haar keukenploeg werd het diner voorbereid zodat om 17.45 uur de bijna 40 gasten konden aanschuiven. Men genoot van de heerlijke Vietnamese keuken. Voor het avondprogramma kwamen daar nog eens ruim 60 mensen bij zodat we het bordje uitverkocht konden ophangen. In de pauze van de filmvertoning werden Vietnamese loempia’s geserveerd.
Het voorprogramma met beelden en muziek uit Vietnam werd aandachtig bekeken.
Anh Le las haar brief voor die was gericht aan de Schijndelse bevolking. Ze sprak met veel dankbaarheid over de opvang die de bootvluchtelingen in 1981 in Schijndel kregen.
Daarna werd er een presentatie gegeven over de beweegredenen en de situatie van het land waarom men toen uit Vietnam moest vluchten en hoe de situatie nu in Vietnam is. Er is nog veel werk te verrichten om alle Vietnamezen een goed bestaan in vrijheid te geven.
Vervolgens werd de prachtig beeldende Vietnamese speelfilm “The Scent of Green Papaya” vertoond die de kunst van het kijken weer in je wakker roept.
De waardering vonden we prima nl. 4,18. De onderverdeling: 38% ZEERGOED, 46,5% GOED, 14,1% REDELIJK en 1,4 SLECHT.
We kunnen samen met de Vietnamese medebewoners terugkijken op een zeer geslaagde culturele filmavond.
Diner 2kl Vietnam 26 04 16

Gastvrouwen 1kl Vietnam 26 04 16

 Verslag filmavond 3 mei / Het Gasthuis / Thema: Vluchteling

Met je 'familie' op de vlucht.
Wederom een prachtige filmavond. "Dheepan" de winnaar van de Gouden Palm op het filmfestival in Cannes is een indrukwekkend en actueel meesterwerk. En dat kwam over bij de bezoekers. Waardering voor de film 4,32. De onderverdeling: ZEERGOED 38,7%, GOED 54,8%, REDELIJK 6,5%. 

 Verslag filmavond 10 mei / City / Suffragette

Vrouwenkiesrecht. Het waargebeurde "Suffragette" over het vrouwenkiesrecht in Groot-Brittannië zo'n 100 jaar geleden werd heel goed beoordeeld. Wel kwamen er minder mensen dan gewoonlijk naar deze film. Het Douwe Bob (Songfestival) effect? De waardering voor de film 4,44.
De onderverdeling: ZEERGOED 48,7%, GOED 46,2%, REDELIJK 5,1%.
De komende 3 weken vertonen we onze jaarlijkse speciale films alleen voor leden in Het Doekje. Alle avonden zijn uitverkocht.

 Verslag filmavond 17 mei / Het Doekje / Thema: Klassieker

Film 'Reds - 1981' van Warren Beatty. De eerste film dit jaar bij Jac thuis in "Het Doekje" was de ruim 3 uur durende klassieker 'Reds' uit 1981. Een film van en met Warren Beatty, die hier de rol van zijn leven speelt als John Reed met een sterke Diane Keaton als Louise Bryant en Jack Nicholson als Eugene O’Neill. Beatty schreef ook het scenario uitgaande van het boek van John Reed 'Ten Days that Shook the World'. Ondanks de toch ingewikkelde materie is deze film goed te volgen.
De vorm die Beatty heeft gekozen om dit waargebeurde verhaal over het stel Louise Bryant en John Reed te duiden is een afwisseling tussen een geschiedenisles en een liefdesdrama. De geschiedenis wordt verwoord door mensen die het stel daadwerkelijk hebben gekend. Zij worden door de gehele film ten tonele gebracht. Men vond het een prachtig tijdsbeeld van zo'n 100 jaar geleden.

 Verslag filmavond 24 mei / Het Doekje / Thema: De hel
SON OF SAUL is het speelfilmdebuut van de Hongaarse regisseur László Nemes die de kijker op een confronterende manier in het hart van kamp Auschwitz-Birkenau stort. De vorm die Nemes heeft gekozen door de dwingende cameravoering, door Saul constant en close te volgen in lange shots, geeft een beklemmend gevoel. Een ongemakkelijke film en goed deze gezien te hebben waren de opmerkingen. Volgende week een speciale kunstfilm.
 Verslag filmavond 31 mei / Het Doekje / Thema: Kunstfilm

De laatste van de drie geselecteerde films door Jac was de kunstfilm "Shirley:Visions of Reality". Wat deze 3 films gemeen hebben is de opmerkelijke vorm waarin het verhaal wordt verteld: "Reds" (documentaire in een speelfilm), "Son of Saul" (camera standpunt) en "Shirley: Visions of Reality" (schilderkunst en filmkunst). Dertien schilderijen van Edward Hopper werden door regisseur Gustav Deutsch "verfilmd" door de personages van de schilderijen van Hopper te laten bewegen. Een prachtige en buitengewoon fraaie gestileerde verbeelding. Men had een bijzondere film gezien.
Hieronder meer (documentaire) over de schilder Edward Hopper.
http://web.avrotros.nl/…/n…/20140528_film_edward_hopper.aspx

 Verslag filmavond 7 juni / City / Testament of Youth
 De laatste film voor de zomerstop 'Testament of Youth', over feministe en schrijfster Vera Brittain, werd prima gewaardeerd. De score was 4,27 de verdeling ZEERGOED: 38%, GOED: 52%, REDELIJK 9% en SLECHT 1%.
 Verslag filmavond 26 augustus / OPEN DOEK / What we did on our Holiday

Geslaagde 10de jaar OPEN DOEK
Prachtig weer, prima temperatuur, meer publiek dan vorig jaar, dans door Elmira Amirhanova en haar danseresjes en veel lovende woorden over de speelfilm.
Dank voor de gulle bijdrage toen we rondgingen met de 'pet'.
Door een technische storing verliep het voorprogramma niet zoals we bedoeld hadden, maar de hoofdfilm verliep vlekkeloos.

 Verslag filmavond 2 september / OPEN DOEK / Verrassingsfilm

De tweede openluchtvoorstelling 'Monsieur Chocolat' moesten we helaas binnen vertonen vanwege de regen. Het regende al om 21.00 uur en dat duurde tot ongeveer 22.00 uur. Heel jammer want film kijken in de openlucht is en blijft toch speciaal. Het was daardoor ook minder druk dan vorige week. De film 'Monsieur Chocolat' werd redelijk tot goed ontvangen. Ook deze keer was Elmira Amirhanova en haar danseresjes aanwezig voor verschillende dansjes voor het projectiescherm.

Er werden 3 filmpjes te zien van project 'Jeroen Bosch'.
Wederom dank voor de gulle bijdrage toen we rondgingen met de 'pet'.
Volgend jaar zijn we weer terug hopelijk met twee films in de openlucht.

 Verslag filmavond 6 september / City / Melody
 De Belgische speelfilm 'Melody' werd gewaardeerd met een mooie 4,2. Verdeling: 8,6% redelijk, 61,8% goed en 29,6% zeergoed. Men kon zich goed inleven in de emoties van de twee vrouwen, mede door het goede spel van Lucie Debay (Melody) als Rachael Blake (Emily).
 Verslag filmavond 13 september / Het Gasthuis / Thema: Transgender
 We hebben een nieuwe nummer 1 van de beste film van dit jaar. Veel bezoek, voornamelijk vrouwen, waardeerde 'The Danish Girl' met een topscore van 4,71. De verdeling: 71% ZEERGOED en 29% GOED. Een mooie opgemaakte film over transgender Einar Wegener/Lili Elbe met opvallende lenskeuze, veel groothoek, en beeldperspectieven. Prachtige casting met Eddie Redmayne en Alicia Vikander.
 Verslag filmavond 20 september / Het Gasthuis / Thema: Misbruik
 Afgelopen dinsdag vertoonden we de Oscarwinnaar van 2016 'Spotlight'. De film onthult een grootschalig schandaal van kindermisbruik in de Katholieke Kerk. Het blijft verbijsterend dat dit heeft kunnen plaatsvinden. Er werd veel nagepraat op deze druk bezochte filmavond. De filmwaardering 4,18. De verdeling: 27,5% ZEERGOED, 62,7% GOED en 9,8% REDELIJK.
 Verslag filmavond 27 september / Het Gasthuis / Schijndel-India

Geslaagde culturele Filmavond. De 4de culturele filmavond van het project 'De Wereld woont in Schijndel', dit keer met onze bewoners uit India, is zeer geslaagd. Men genoot van het buffet en de speciale hapjes. Na het voorprogramma met prachtige filmpjes uit cultureel India sprak Pater Joe over zijn India. Daarna volgde de film 'Midnight's Children' (2013) naar het boek van Salman Rushdie. Een film van Deepha Mehta die ook samen met Salman Rushdie voor het scenario zorgde. De waardering voor deze culturele avond was een mooie 4.17. De verdeling: 31,9% ZEERGOED, 52,8 GOED en 15,3% REDELIJK.
Dank aan allen die hebben meegeholpen om de avond tot een succes te maken.

Klik hier voor foto's.

 Verslag filmavond 4 oktober / City / Krigen

Heftig en indrukwekkend
De Deense film ‘Krigen’ werd door het publiek als heftig ervaren. Opmerkingen zoals “hier slaap ik vannacht niet van” tot “een geweldige en indrukkende film”. Men vond juist dat een dergelijke film iedereen zou moeten zien om meer te gaan beseffen hoe gecompliceerd alles in elkaar zit en meer begrip voor elkaar te leren opbrengen. Dilemma was het sleutelwoord van de avond. Inderdaad het was voor Filmclub begrippen een heftige film. De waardering was divers en kwam uit op 3,98. Men had duidelijk moeite om een keuze te maken tussen een emotionele waardering en hoe het verhaal was verfilmd.
De verdeling: 28,7% ZEERGOED, 47,2% GOED, 18,4 REDELIJK, 4,6% SLECHT en 1,1% ZEERSLECHT. 

 Verslag filmavond 11 oktober / Het Gasthuis / Thema: Met aandacht
 Prachtig en betrokken. Het was een prachtige avond met de film 'AN' van de Japanse regisseuse Naomi Kawase. Voorafgaand aan de film werd een TED-talk van Naomi getoond waarin ze aangeeft waarom ze is gaan filmen. Het was muisstil bij die vertoning. De speelfilm 'AN' werd zeer gewaardeerd en kwam uit op een 4,21. Het was een prachtige en betrokken avond. De verdeling: 27,3% ZEERGOED, 66,7% GOED en 6% REDELIJK.
 Verslag filmavond 18 oktober / Het Gasthuis / Thema: Zorgzaam
 Het was drukker dan normaal en dat verdient de film 'ROOM' ook. Prachtig spel tussen moeder en zoon in hun kleine kamertje. En dat al 5 jaar. Door de beklemmende verfilming is de effect nog groter. Brie Larson (de moeder) verdiende met deze rol de Oscar voor beste actrice 2016. Maar verschillende bezoekers vonden dat Jacob Tremblay, die de zoon Jack speelde, wel een Oscar had verdiend. Waardering voor deze film was een hoge nl. 4 63. De verdeling 65,1% ZEERGOED, 32,6% GOED en 2,3% REDELIJK.
 Verslag filmavond 25 oktober / Het Gasthuis / Schijndel-Syrië
 Culturele filmavond met buffet van het project 'De Wereld woont in Schijndel-Syrië. Gisteravond 25 oktober heeft de Filmclub een zeer geslaagde avond georganiseerd met Syrische mensen uit Schijndel en Sint-Michielsgestel.

Dank aan alle Syrische mensen die hebben meegeholpen met het buffet en de avond. De Filmclub heeft het graag gedaan.

Syrisch buffet 1

Meer foto's en info van de avond klik hier.

 Verslag filmavond 1 november / City / Les Innocentes

Het was een mooie verrassing bij de de film "Les Innocentes" in het City theater. We mochten veel meer bezoek ontvangen dan gebruikelijk. Dit hadden we niet verwacht. Ook de waardering mocht er zijn 4,36. De verdeling: 45,5% ZEERGOED, 47,7% GOED, 3,8% REDELIJK en 3% SLECHT. 

 Verslag filmavond 8 november / Het Gasthuis / Fairtrade avond

De Filmclub vertoonde in samenwerking met Fairtrade, de film The True Cost. Er kwamen veel bezoekers op de film af, hoewel het thema niet vrolijk stemde. De kledingindustrie is de op een na meest vervuilende industrie ter wereld. Alleen de olie-industrie is nog erger. Overal zit gif in of er worden vervuilende middelen of teveel water gebruikt om stoffen te produceren. De productie van kleding kost letterlijk mensenlevens. De bezoekers van de film toonden zich geschokt door de ernst van het verhaal. Hein Voss, die al sinds jaar en dag pleit voor kleding die eerlijk geproduceerd wordt, waar geen gif in zit en die geen aanslag doet op het milieu, was aanwezig met zijn Fairtrade-kledingcollectie. Evenals ontwerpster Bianca van der Linde die alle foute stoffen in de ban heeft gedaan. Eko de Peko had een stand met Fairtrade kinderkleding. Er werd veel gekocht, ook bij de Wereldwinkel die uiteraard ook aanwezig was.

Filmclub Fairtrade 2a

 Verslag filmavond 15 november / Het Gasthuis / Thema: kind-ouder-1

De eerste film van het thema 'Pijn van jongeren' met de film 'Une Enfance' werd goed bezocht en gewaardeerd. In het realistische portret van Philippe Claudel wordt Jimmy constant door de camera gevolgd. Zo voelen we met hem mee en zien dat zijn 'ouders' meer 'kind' zijn dan hij.
Waardering een mooie 4,06. De verdeling: 25,7% ZEERGOED, 54,3% GOED, 20% REDELIJK. 

 Verslag filmavond 22 november / Het Gasthuis / Thema: kind-ouder-2

Heftig, confronterend en boeiend.
De tweede film ‘Louder than Bombs’ van de Noorse cineast Joachim Trier werd als heftig ervaren. Het was de tweede film met het thema ‘Pijn van jongeren’. Het niet lineair vertelde verhaal van een gezin met 2 zonen viel op door een fascinerende montage en het verbeelden van gedachten en dromen. Zo maakt de kijker precies mee wat het personage meemaakt, ook zijn gedachte. De verstopte emoties van de gezinsleden zeker de relatie tussen vader en zonen was boeiend en confronterend om te zien. Er werd (gelukkig) na afloop nog veel nagepraat over deze film. De waardering kwam uit op een 3,91 met een verdeling van ZEERGOED 13%, GOED 65% en REDELIJK 22%. 

 Verslag filmavond 29 november / Het Gasthuis / Schijndel-Indonesië
 Dit was de 6de culturele avond van 'De Wereld woont in Schijndel' nu met Schijndelse mensen uit Indonesië.

Naast het buffet en de 'gevechtssport' ((Pencak Silat Paguron Mande Muda Mawar Suci o.l.v. Guru Besar H. Tulalessy. De groep traint oa in 's-Hertogenbosch en in Vught.) was er natuurlijk ook een culturele film over een gezin uit Indonesië. We vertoonde de film 'Stand van de Sterren'. We danken Trees van Ommen en haar keuken team hartelijk voor het klaarmaken van het buffet, het uitnodigen van Guru Besar H.S. Tulalessy en Hedy Pastora met haar Pidjitten (massage) en haar kleding.

Waardering film 'Stand van de Sterren': 4,09 (5=zeergoed, 4 is goed).
Filmpje en foto's van de avond: http://bit.ly/2gG3yYM
In 2016 heeft Filmclub Schijndel 6 culturele filmavonden georganiseerd in Het Gasthuis te Schijndel. Misschien tot volgend jaar.

 Verslag filmavond 6 december / City / Our Little Sister

De Japanse film ‘Our Little Sister’ van regisseur Kore-Eda die we afgelopen dinsdag vertoonden in het City theater werd door het publiek heel wisselend beoordeeld. De film wordt subtiel, innemend en ingetogen neergezet maar misschien te spanningsloos voor velen. Mede daardoor kwam de score niet verder dan een 3,17. De verdeling: 5,7% ZEERGOED, 26,1% GOED, 47,7% REDELIJK en 20,5% SLECHT.

 Verslag filmavond 13 december / Het Gasthuis / 'Mooie tuinen'
Het kostuumdrama 'The King's Gardens' van de begin dit jaar overleden regisseur Alan Rickman werd goed beoordeeld. De waardering kwam uit op een 3,90. De verdeling: 17,3% ZEERGOED, 55,1% GOED en 27,6% REDELIJK. 
Op naar de laatste film van dit jaar. 
 Verslag filmavond 20 december / Het Gasthuis / Wereldcinema-IJsland
 Vanavond de laatste vertoning van 2016 met de IJslandse film 'Virgin Mountain'. Voor deze aandoenlijke film, over een 43 jarige man die nog steeds bij zijn moeder woont, kwam een mooi aantal bezoekers op af. De waardering van 4,09 mag er zijn. De verdeling: 29,5% ZEERGOED, 50% GOED en 22,5% REDELIJK.

Filmtitels Het Gasthuis

Wil je de filmtitels weten die we vertonen in Het Gasthuis log dan hier in. Registreer eerst. Daarna kun je met je persoonlijke password inloggen.