Filmclub mannetje LL

  • 24 08 2018 slide
  • OPen doek spectrum slide
  • Breathe slide
  • Vrijdag 24 augustus: OPEN DOEK film 1 - openluchtfilm / Schaapskooi Schijndel / 21.00 uur
  • Vrijdag 31 augustus: OPEN DOEK film 2 - openluchtfilm / 't Spectrum-Jet Geerkensplein / 21.00 uur
  • Dinsdag 4 september: Breathe / City theater / 20.30 uur

Verslag filmavonden 2018

 Verslag filmavond 9 januari / City / Un Sac de Billes
Het was afgelopen dinsdag een mooie en drukke avond in het City theater bij de 4de en laatste film van de serie 'De kracht van het kind' met 'Un Sac de Billes'. Het was ook druk bij de kassa voor het uitdelen van de lidpasjes 2018. We konden ook dit jaar weer meer leden dan 2017 verwelkomen.
Waardering film: ZEERGOED 55,8%, GOED 41,3% en REDELIJK 2,9%. Dit gaf een score van 4,53. Een prima begin van 2018.
 Verslag filmavond 16 januari / Het Gasthuis / Komisch drama
 Het komische drama 'Vincent' uit België werd goed bezocht. Er werd geregeld gelachen en dat is mooi meegenomen. De bezoekers waardeerden de film met 3,91 sterren. De verdering was: ZEERGOED 5,9%, GOED 79,4% en REDELIJK 14,7%.
 Verslag filmavond 16 januari / Het Gasthuis / Biopic
De biopic over Steve Jobs vroeg wel wat de bezoeker. In de film, met een hoog tempo, werd uitstekend geacteerd door Michael Fassbender (Steve Jobs), Kate Winslet (Joanna Hoffman). Onze bezoekers waardeerden de film met 3,68 sterren. De verdeling was: ZEERGOED 13,6%, GOED 45,5%, REDELIJK 36,4% en SLECHT 4,5%.
 Verslag filmavond 30 januari / Het Gasthuis /  Wereldcinema
Afgelopen dinsdag vertoonde we de film 'Noces' over tradities in een Pakistaans gezin in Brussel en de eigen ontwikkeling van een jonge vrouw. Realistisch en invoelbaar. De waardering was: Zeergoed 24,3%, GOED 69,7%, REDELIJK 6%. 
 Verslag filmavond 6 februari / City / Una Mujer Fantastica 
Afgelopen dinsdag vertoonde Filmclub Schijndel de stijlvol gefilmde Cileense film 'Una Mujer Fantastica'. Een ontwapenende ode aan een sterke transgender vrouw, heerlijk vertolkt door transgender Daniela Vega. De waardering was: Zeergoed 29,1%, GOED 46,8%, REDELIJK 24,1%. Dat leverde een score op van 4,05.
 Verslag filmavond 13 februari / Het Gasthuis / Thema: Spiritueel  
Veel belangstelling afgelopen dinsdag bij onze jaarlijkse spirituele filmavond met de film 'Walk with me' een documentaire over de mindfulness gemeenschap Plum Village. De waardering was: ZEERGOED 6,6%, GOED 36,1%, REDELIJK 54,1% en SLECHT 3,2%. Dat leverde een score op van 3,46. 
 Verslag filmavond 20 februari / Het Gasthuis / thema: Vader-zoon
Mooi aantal bezoekers voor deze ingetogen film met opeenvolging van onthullingen. 'Le fils de Jean' een film met intieme scènes zonder hysterische uitbarstingen of dramatische confrontaties kreeg van het publiek een score van 4,30 sterren. De verdeling:  ZEERGOED 38,9%, GOED 52,8% en REDELIJK 8,3%. Leon en Trudie hebben voor het eerst meegeholpen met de kassa. We hebben meer vrijwilligers nodig als we straks meer gaan vertonen. Vandaar.
 Verslag filmavond 27 februari / Het Gasthuis / Thema: Milieu-Film-Info avond
 Vanavond een speciale milieu-film-info avond over de opwarming van de aarde met de film 'Ice and the Sky'. 
27 02 18 ECS Maayke kl2
Maayke Boon van Ostade (Energie Schijndel) en Peter Simons (Ecohuis) hielden een inleiding voorafgaande aan de filmvertoning. Naast de stands van Energie Schijndel en Ecohuis waren er ook stand van Fairtrade Schijndel en Prowin (milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen). Het werd een interessante avond met veel kennis uitwisseling. Waardering film 4,33 sterren. De verdeling:  ZEERGOED 42,6%, GOED 48,1% en REDELIJK 9,3%.
 Verslag filmavond 6 maart / City / vrouwenfilm-1 / A united kingdom
 Afgelopen dinsdag hebben we met 'A United Kingdom' de eerste van 4 vrouwenfilms van deze maand vertoond. Veel duimpjes omhoog en waardering van het publiek ontvangen voor deze film. De score was dus hoog nl. 4,46 sterren. De verdeling:  ZEERGOED 53,6%, GOED 39,3% en REDELIJK 7,1%.
 Verslag filmavond 13 maart / Het Gasthuis / vrouwenfilm-2
 Afgelopen dinsdag hebben we met 'La Fille de Brest' de tweede van 4 vrouwenfilms van deze maand vertoond. Het waargebeurde verhaal van een sterke vrouw (gespeeld door Sidse Babett Knudsen) die het opneemt tegen een farmaceutisch bedrijf werd heel goed gewaardeerd. De score was 4,48 sterren. De verdeling:  ZEERGOED 48,5%, GOED 51,5%.
 Verslag filmavond 16 maart / Het Gasthuis / Matthäus Passion-missie
 De 'Matthäus missie' van Reinbert de Leeuw die we afgelopen vrijdag hebben vertoond is de nieuwe nr. 1 van onze 'Beste film 2018'. Muziekliefhebbers waardeerde naast de documentaire ook ons initiatief om deze 'missie' en over 2 weken ook de volledige Matthäus-Passion te vertonen. We doen het graag. De filmwaardering: 4,62 sterren. De verdeling:  ZEERGOED 61,9%, GOED 38,1%. Graag tot Witte Donderdag 29 maart!
 Verslag filmavond 20 maart / Het Gasthuis / vrouwenfilm-3 
 Maand van de vrouwenfilm. Afgelopen dinsdag de derde film vertoont waarin de vrouw een centrale rol speelt. In het waargebeurde verhaal 'Maudie' (Sally Hawkins) zien we een vrouw die door te schilderen haar zelfstandigheid vindt. Waardering: ZEERGOED 50%, GOED 50%. Score 4,5. Volgende week dinsdag de volgende vrouwenfilm. Dan een speelfilm uit India over 7 vriendinnen.
 Verslag filmavond 27 maart / Het Gasthuis / vrouwenfilm-4 
 In de maand van de vrouwenfilm vertoonden we afgelopen dinsdag de vierde en laatste vrouwenfilm. 'Angry Indian Goddesses' was een roller-coaster uit India met 7 vrouwen in de hoofdrol. In de maand van de vrouwenfilm vertoonden we afgelopen dinsdag de vierde en laatste vrouwenfilm. 'Angry Indian Goddesses' was een roller-coaster uit India met 7 vrouwen in de hoofdrol. De in India gecensureerd maar hier in de volle lengte vertoonde film kreeg een prima waardering van ons publiek: ZEERGOED 31,8%, GOED 50% en REDELIJK 18,2%. Score 4,14.
 Verslag filmavond 29 maart / Het Gasthuis / Matthäus Passion-uitvoering
Fijne PaasdagenFijne PaasdagenAfgelopen donderdag 29 maart vertoonden we de integrale uitvoering van de Matthäus-Passion o.l.v. Reinbert de Leeuw in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Het werd een indrukwekkende en emotionele filmavond met prachtige gedachten en muziek. De film staat nu nummer 1 van onze beste film 2018. Waardering: 4,65! 
 Verslag filmavond 3 april / City / Tulipani
 De Nederlands/Italiaanse film 'Tulipani' trok een mooi aantal bezoekers die de film een prima score meegaven nl. 4,18. De verdeling: 30,5% ZEERGOED, GOED 56,7% en REDELIJK 12,5%.
 Verslag filmavond 5 april / Het Gasthuis / Doof Kind
Filmvertoning 'Doof kind' i.s.m. Kentalis.
Donderdag 7 april organiseerde Filmclub Schijndel i.s.m. personeelsvereniging Kentalis Spraakmakend een film en info-avond. Tijdens deze avond werd de documentaire 'Doof Kind' vertoond. Het was een bijzondere avond, in een uitverkochte zaal. Onder de aanwezigen waren met name medewerkers van Kentalis met hun vrienden en familie. De avond werd ingeleid door Jeanne Berkelmans (Kentalis). Zij gaf een korte introductie over Kentalis en wat het betekent om doof te zijn. Vervolgens verzorgde Diana Withagen, een dove medewerker van Kentalis, samen met haar dove man en horende dochter een zeer tot de verbeelding sprekende inleiding met mooie illustraties uit hun dagelijkse leven. Vervolgens werd de film vertoond. De prachtige documentaire maakte diepe indruk op de bezoekers en vele maakten van de gelegenheid gebruik om nog even na te praten. Een zeer geslaagde bijzondere avond! Leuk detail: De film staat op nummer 1 bij de filmbeoordelingen van de filmclubbezoekers. De film kreeg de score van een 4,78 uit een maximale score van 5! De filmavond is door 91 mensen beoordeeld en van deze mensen vonden 71 de avond zeer goed en hebben 20 bezoekers goed ingevuld. Een prachtig resultaat!
Zie verslag Brabants Dagblad.
 Verslag filmavond zaterdag 7 april / Het Gasthuis / Vele hemels boven de zevende 
 Eerste keer dat we een film op zaterdag vertonen. Het werd de boekverfilming 'Vele hemels onder de zevende'. Veel bezoek en een hoge waardering. Misschien voor herhaling vatbaar.
 Verslag filmavond 10 april / Het Gasthuis / Thema: Kind en armoede
Filmvertoning 'Naziha's lente' vertoond i.s.m. Vincentius Vereniging.
We kunnen terugkijken op een mooie samenwerking met een inleiding over het werk van de Vincentius Vereniging. Deze filmavond sloot de drukke week af met 4 films in 8 dagen. Ook een primeur!
 Verslag filmavond 17 april / Het Gasthuis / Thema: Schilderen en film
Veel belangstelling voor de film 'Loving Vincent'. Omdat de geschilderde film een vierkant beeldformaat heeft hebben we maximaal kunnen genieten op ons filmdoek. Na afloop van de film nog een kleine toegift over "The Making Of' laten zien.Waardering film 4,63. Verdeling: 64,9% ZEERGOED, 33,3% GOED en 1,8% REDELIJK. Het was een mooie avond. 
 Verslag filmavond 24 april / Het Gasthuis / Wereldcinema: Syrie
De film 'Insyriated' was beklemmend en je werd er stil van. Toch werd er na afloop veel met elkaar over de film gepraat. Waardering film 4,50. Verdeling: 50% ZEERGOED, 50% GOED. We gaan nu wat betreft Het Gasthuis de zomer periode in.
 Verslag filmavond  1 mei / Het Doekje / Speciale film 1/4
Vanavond de eerste film van 2018 in Het Doekje. De eerste keuze van Jac was de film 'Ín the Crosswind' een speciaal cinematogratsche opgezette film met prachtige zwart-wit beelden. Zelden zo'n film gezien. Dat was ook de reactie van de bezoekers. In Het Doekje geven we geen waardering voor het getoond.
 Verslag filmavond 8 mei / City theater / Die laatste zomer
We denken dat vanwege het uitzonderlijke mooie weer er beduidend minder mensen af zijn gekomen op de boekverfilming 'Die Laatste Zomer'. We hadden ook een storing in het geluid. Dit heeft weinig invloed gehad in de filmbeleving gezien de waardering. 44% ZEERGOED, 44% GOED en 12% REDELIJK. Score 4,33.
 Verslag filmavond 15 mei / Het Doekje / Speciale film 2/4
 De tweede film van 2018 in Het Doekje was 'Nocturnal Animals' van regisseur Tom Ford (A Single man). Een prachtig vormgegeven film maar ook een pittige. De bezoekers aan Het Doekje, dit maal volledig bestaand uit vrouwen, vond het een spannend, verrassend en boeiend gecontrueerd verhaal. Waarom heb je deze niet in Het Gasthuis geprogrammeerd werd aan Jac gevraagd? Hij gaf aan "vanwege het pittige karakter". Gewoon de volgende keer dergelijke films ook programmeren in Het Gasthuis. Zullen we doen!
 Verslag filmavond 22 mei / Het Doekje / Speciale film 3/4

Vanavond de ruim tweeënhalf uur durende film 'Beyond the Hills'. Dat regisseur Mungiu veel tijd nodig heeft voor zijn verhaal kan niemand ontgaan, maar de wijze waarop hij met bewuste beperking van filmische middelen een verhaal vertelt over de onbetrouwbare, zelfs levensgevaarlijke band tussen vriendschap en geloof, en daarmee een onverwacht stevige mokerslag uitdeelt, verdient alle lof. Een prachtig mooie Roemeense film.

 Verslag filmavond 29 mei / Het Doekje / Speciale film 4/4
Vanavond de laatste van 4 Het Doekje films speciaal uitgekozen door Jac. De film 'Una' van regisseur Andrews is gebaseerd op het toneelstuk over een pedoseksuele relatie. Met het sprankelende acteerwerk erbij is het een knappe film, maar het brengt principes niet aan het wankelen. Wil 'Una' taboes doorbreken, laten zien dat de zaken bij zo'n 'verboden liefde' genuanceerder liggen dan je denkt? Hoe dan ook we vinden dat mannen van 40, verlangens of niet, gewoon met hun poten van 13-jarige meisjes moeten afblijven. Een boeiende film waar we in Het Doekje nog ruim over hebben nagepraat.   
 Verslag filmavond  5 juni / City theater / Thelma 
Vanavond minder bezoek dan gebruikelijk. De reden zou kunnen zijn dat er minder mensen dan voorheen de digitale nieuwsbrief ontvangen. Door de nieuwe Privacy wetgeving (AVG) moest eenieder opnieuw laten weten of men deze wilde ontvangen. Een deel van hen heeft dat niet gedaan.
De film psychologische thriller 'Thlema' van regisseur Joachim Trier, werd wisselend ontvangen. De Filmclub vertoont zelden een thriller. We hebben meerdere films van deze regisseur laten zien zoals 'Oslo, 31 august' (2012) en 'Louder than Bombs' (2016). De stijlvol gefilmde 'Thelma' behandelde een niet alledaags thema n.l. 'bovennatuurlijke krachten'. Verschillende mensen gaven aan niets met het thema te hebben. Anderen vonden het geweldig en boeiend weergegeven, 'ik zat continue in het hoofd van Thelma'.
De waardering: SLECHT 4,8%, REDELIJK 30,1%, GOED 43,9% en ZEERGOED 22,2%. Dit gaf een score van 3,83.
 Verslag filmavond 24 augustus / de Schaapskooi - openluchtfilm
 
 Verslag filmavond 31 augustus / 't Spectrum - openluchtfilm
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inloggen

Het Gasthuis filmtitels zien? Registreer eerst. Daarna kun je met je persoonlijke password inloggen.