Filmclub mannetje LL

Filmclub Schijndel 
Filmclub Schijndel is een filmhuis dat is opgericht in 1994. Vanaf 10 juli 2002 is Filmclub Schijndel een Stichting. De officiële naam is Stichting Filmclub Schijndel. De Filmclub vertoont filmhuisfilms op verschillende locaties in Schijndel.
15 08 2020 slide
Filmclub Schijndel is lid van de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF).

Het bestuur
Vacature Marc Filmclub Ger
.. Marc Jacquemard Ger Schuurmans
voorzitter

penningmeester
ledenadministratie

secretaris

 

Programma commissie
Ellen__.jpg Edith-Filmclub.jpg Jac3.jpg jose-kozica.jpg Anja_Verbruggen.jpg
Ellen Vinks Edith Wintjens Jac van Houten José Kozica Anja Verbruggen

 

 

Team kassa    
Edith Filmclub Coby Filmclub Ellen Filmclub

Edith Wintjens
Kassa en
vrijwilligers
coördinator

Coby Warmerdam

Ellen Vinks
Plus Projecten
Plus media

     
Trudy Filmclub Leon Filmclub Jeanne Filmclub

Trudy van Houten
Plus projecten

Leon van Houten
Plus nieuwsbrief

Jeanne Berkelmans
Plus projecten

     
Steffie1 Marius Ger
Steffie de Greef Marius de Greef Ger Schuurmans
     
Team techniek  
Peter_.jpg Jac3.jpg Marius

Peter Wintjens

Jac van Houten
Plus webmaster
Marius de Greef 
Chris Filmclub Hein Filmclub  
Chris Barten Hein Berkelmans  

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sociale media
jose kozica
José Kozica

 

Open Doek/Openlucht team (Bestuur en medewerkers)
Team open doek 2017 3
Open Doek team van links naar rechts:
Edith, Jac, Peter, Chris, Coby, Steffie, Marius, Ellen en Marc
    
Filmbeurs team/programmacommissie
Jac van Houten, Anja Verbruggen, Edith Wintjens, Ellen Vinks en José Kozica
Filmbeurs 1
Filmbeurs team van links naar rechts: Edith, Ellen, Jac
Filmbeurs 2
Filmclub filmbeurs team links: Edith, Anja.
(rechts: Kees de Lange (Filmhuis Deventer) en Kees Wamelink (Filmhuis Lisse)


Wat willen we met film?
Dit is wat we willen met film, klik hier.

Doelstelling
De Stichting heeft ten doel het bevorderen van een maatschappelijke en kritische bewustwording. We willen dit bereiken door het organiseren van openbare filmvoorstellingen met films uit het filmhuiscircuit. Het zijn levensbeschouwelijke films, wereldcinemafilms die ons iets laten zien uit andere culturen, spirituele films en documentaires. Wij zien de film ook als kunstvorm die een dieper bewustzijn raakt. Door het regelmatig vertonen van deze filmhuisfilms brengt de Stichting als het ware deze films dichter bij de Schijndelse bevolking. Ook willen we het discussiëren over deze films bevorderen door het verstrekken van inhoudelijke begeleiding bij de te vertonen films door middel van presentaties (voorwoord voor aanvang van vertoning) lezingen, speciale thema-avonden en geschriften.

Programmacommissie
De te vertonen films worden vooraf door de meerderheid van de programmacommissie bekeken.

Filmclubfilms in podium accommodatie 't Spectrum (toegankelijk voor leden en niet-leden)
Filmclub city 07 11 2017
Op elke eerste dinsdag van de maand worden de Filmclubfilms vertoond.
Filmclubfilms zijn films voor het bredere Filmhuis publiek.  
Lokatie: Podium accommodatie 't Spectrum. Aanvang: 20.30 uur. In de maanden juli en augustus worden in de regel geen films vertoond.

Thema- wereldcinemafilms en documentaires in Het Gasthuis (toegankelijk voor leden en niet-leden)
Om nog meer bekendheid te geven aan de zogenaamde filmhuisfilms trekken we de wijk in. Sinds begin 2010 vertonen we films in Het Gasthuis en met succes. Mensen kunnen nu op loopafstand de mooiste films bekijken op groot scherm.

Thema-films
Elk jaar organiseert de Filmclub thema-films over een speciaal onderwerp. Het bekendste is 'De wereld woont in Schijndel' waarin de Filmclub samen met allochtonen uit Schijndel een informatie, film en maaltijd organiseert. Kijk hier maar eens. Daarnaast ook thema-films over "de vrouw in de film", "Spaanse films", "milieu onderwerpen" enz.
Wereldcinema-films
Ook wil de Filmclub aandacht geven aan de kwetsbare artistieke en culturele waardevolle film. Het zijn films uit o.a. Tibet, China, Mongolië, Afghanistan, Iran, Irak, Rusland, Japan, Zuid-Korea, Marokko, Tunesië, Zuid-Afrika, Midden-Amerika. Het zijn de wereldcinemafilms. De Filmclub vertoont deze films om meer bekendheid te geven aan en belangstelling te wekken voor andere culturen. Over het algemeen vergen deze films een andere manier van kijken. Het zijn vooral films met een oog voor het kleine en het oorspronkelijke. Films waar een bepaalde rust van uitgaat en die de kijker alle tijd geven om het getoonde in zich op te nemen.
Documentaires
Ook besteden we aandacht aan documentaires. Zoals de film 'Doof Kind' die we i.s.m. Kentalis hebben georganiseerd. Kijk maar eens op onze lijst van vertoonde films.
Lezingen
Ook organiseren we lezingen over een bepaald onderwerp. We nodigen dan iemand uit die de lezing kan verzorgen.
Tevens willen we met onze films de discussie over het getoonde bevorderen. Lokatie: Lidwinahof 70 (ingang Lidwinastraat). Aanvang 20.00 uur (met pauze).

Extra films op andere lokaties
Tevens vertonen we ook films op andere lokaties om nog meer recht te doen aan de inhoud van de film (zoals in de kerk met de film "Into great silence") of bij vertoningen in de openlucht. Ook in de maand mei in "Het Doekje" speciale filmvertoningen in een "huiskamersetting".

Leden 
De leden van Filmclub Schijndel komen uit Sint Michielsgestel, Sint Oedenrode, Boxtel, Gemonde, Berlicum, Uden, Liempde, Loosbroek en natuurlijk uit Schijndel. 

Nieuwsbrief 
Filmclub Schijndel geeft regelmatig een Nieuwsbrief uit waarin het filmprogramma staat vermeld voor de komende paar maanden.   

Digitale nieuwsbrief 
Ook geeft Filmclub Schijndel een digitale nieuwsbrief uit die naar zowel leden als niet-leden wordt verstuurd.  
Wil je ook regelmatig een digitale nieuwsbrief ontvangen meld je aan via onze website. 

Plaats Schijndel 
Schijndel is een plaats in Brabant en ligt tussen Den Bosch en Eindhoven. We vertonen in de podium accommodatie 't Spectrum en Het Gasthuis.

Leden 
Om een goede afstemming te verkrijgen tussen de wensen van de leden en de keuze van de films wordt na elke vertoning een waarderingsformulier ingevuld door de leden om zodoende de beoordeling van die film te toetsen. Dit waarderingsformulier is begin 2000 ingevoerd. Om het clubgevoel extra te benadrukken wordt er voor de filmvertoning nog een toelichting gegeven op de film, regisseur of over het thema van de film. 

Bestuur
Het bestuur bestaat uit 3 personen.
Voorzitter: vacature
Penningmeester en ledenadministratie: Marc Jacquemard, Vogelenzang 4a, 5292 NH Gemonde / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Secretaris: Ger Schuurmans, Schijndel, tel. 06-30206565 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gelden 
De gelden worden door de leden en niet-leden ingebracht. 

Filmclub Schijndel ontvangt geen gelden uit reclame maar ontvangt wel indirect subsidie van de gemeente in de vorm van een aangepaste zaalhuur.

Filmtitels Het Gasthuis

Wil je de filmtitels weten die we vertonen in Het Gasthuis log dan hier in. Registreer eerst. Daarna kun je met je persoonlijke password inloggen.