Culturele filmavond met buffet van het project De Wereld woont in Schijndel-Vietnam op 26 april 2016.

Het was een drukke dag. In de ochtend werd Jac, onze voorzitter, in het zonnetje gezet door familie en vrienden en werd hem de koninklijke onderscheiding opgespeld. Hij was volledig verrast.
Om 16.00 uur was het weer volop werken om de culturele bijeenkomst “De Wereld woont in Schijndel” dit maal met onze Vietnamese inwoners, te organiseren.
Na de ontvangst van de gastvrouw Anh Le met haar keukenploeg werd het diner voorbereid zodat om 17.45 uur de bijna 40 gasten konden aanschuiven. Men genoot van de heerlijke Vietnamese keuken. Voor het avondprogramma kwamen daar nog eens ruim 60 mensen bij zodat we het bordje uitverkocht konden ophangen. In de pauze van de filmvertoning werden Vietnamese loempia’s geserveerd.

Het voorprogramma met beelden en muziek uit Vietnam werd aandachtig bekeken.
Anh Le las haar brief voor die was gericht aan de Schijndelse bevolking. Ze sprak met veel dankbaarheid over de opvang die de bootvluchtelingen in 1981 in Schijndel kregen.
Daarna werd er een presentatie gegeven over de beweegredenen en de situatie van het land waarom men toen uit Vietnam moest vluchten en hoe de situatie nu in Vietnam is. Er is nog veel werk te verrichten om alle Vietnamezen een goed bestaan in vrijheid te geven.

Vervolgens werd de prachtig beeldende Vietnamese speelfilm 'The Scent of Green Papaya' vertoond die de kunst van het kijken weer in je wakker roept.
De waardering vonden we prima nl. 4,18. De onderverdeling: 38% ZEERGOED, 46,5% GOED, 14,1% REDELIJK en 1,4% SLECHT.
We kunnen samen met de Vietnamese medebewoners terugkijken op een zeer geslaagde culturele filmavond.

Vietnam avond 26 04 2016

Klik hier voor het volledige krantenbericht.

Vietnam AA

Gastvrouwen 1kl Vietnam 26 04 16