Filmclub mannetje LL

Waarom geen filmtitel aankondiging voor films in Het Gasthuis.
De meeste films die de Filmclub vertoont in Het Gasthuis worden zonder titel in de media aangekondigd.
Door het aanvragen van een ander recht op vertoning zijn de kosten lager en kan de Filmclub deze films, ook voor een kleiner publiek, toch vertonen.

Je ziet de titels wel als je bent ingelogd

Wel is het toegestaan filminformatie zoals omschrijving, foto's en trailer, via een inlogpagina te vermelden op de website.
Dus registreer en login om de filminformatie te kunnen bekijken.
De films in Het Gasthuis zijn toegankelijk voor leden en niet-leden. Speciaal voor niet-leden is er een strippenkaart (niet persoonsgebonden) zodat men nog goedkoper naar de film kan.


Verschillende filmavonden

Elke 2de dinsdag van de maand een thema
Een keer per maand wordt een film vertoond met een bepaald thema. Er zijn films vertoont met o.a. de volgende thema's: spiritueel, boekverfilming, documentaire, sociale films, verlies, natuur, Fairtrade, autobiografische films en kunst, 


Elke 4de dinsdag van de maand een wereldcinema-film
Ook wil Filmclub Schijndel aandacht geven aan de kwetsbare artistieke en culturele waardevolle film. Het zijn films uit o.a. Tibet, China, Mongolië, Afghanistan, Iran, Irak, Rusland, Japan, Zuid-Korea, Marokko, Tunesië, Zuid-Afrika, Midden-Amerika. Het zijn de wereldcinemafilms.
De Filmclub vertoont deze films om meer bekendheid te geven aan en belangstelling te wekken voor andere culturen. Over het algemeen vergen deze films een andere manier van kijken. Het zijn vooral films met een oog voor het kleine en het oorspronkelijke. Films waar een bepaalde rust van uitgaat en die de kijker alle tijd geven om het getoonde in zich op te nemen.


Sfeer
Wat wil je nog meer, een prachtige sfeervolle zaal met een volledig zicht op het grote filmdoek waarop een mooie film is geprojecteerd. Met een glaasje wijn in een rustige sfeer naar een film kijken. Dat is wat Filmclub Schijndel en Het Gasthuis bieden. Dat maakt een avondje filmkijken in Het Gasthuis echt een avondje uit.
Reserveren is noodzakelijk en kan via de website bij de desbetreffende film.
Het Gasthuis 2015

Locatie en parkeren
Het Gasthuis,  Lidwinahof 70, 5481HL, Schijndel.
Locatie-Het-Gasthuis

Filmtitels Het Gasthuis

Wil je de filmtitels weten die we vertonen in Het Gasthuis log dan hier in. Registreer eerst. Daarna kun je met je persoonlijke password inloggen.