Filmtitel As it is in heaven
Regisseur Kay Pollak
Datum 25-08-2007
Locatie Plein 't Spectrum
Waardering 0,00
Opmerking Open doek 1 (eerste OPEN DOEK)
Verslag Een prachtige avond onder de sterren
De weergoden waren het openlucht filmfestival gunstig gestemd. Onder een heldere hemel en behaaglijke temperaturen vond afgelopen zaterdagavond het eerste Schijndelse openlucht filmfestival plaats.
Al een uur voor aanvang van de films, stroomden de eerste toeschouwers toe. Sommigen hadden hun eigen makkelijke tuinstoel meegebracht, anderen maakten dankbaar gebruik van de uitgestalde klapstoelen. Voor aanvang van de films draaide een programma met vermelding van de gulle sponsoren, afgewisseld met stukjes uit films die de filmclub de afgelopen jaren vertoonde. Dankzij die sponsoren – en de inzet van een groep gedreven vrijwilligers - was het evenement tot stand kunnen komen.
Zes reusachtige palmbomen gaven het geheel een zomerse uitstraling. Fleurig verlichte kraampjes creëerden een luie vakantiesfeer. Aan de ene kraam kon je terecht voor versgeperst sinaassap, aan de andere voor de andere dranken. Bij een infokraampje lagen flyers en programmaboekjes uitgestald.
Om kwart voor tien gingen de vier gekozen films simultaan van start op vier verschillende locaties op het terrein van ’t Spectrum. Het publiek bleek gekozen te hebben voor ‘As it is in heaven’, ‘Nowhere in Africa’, ‘Crash( (jongerenpubliek), 'Pi' (kunstzinnig publiek) en films van kunstenaars van ZINTUIG. Om 24u waren de films afgelopen en doken de verspreide toeschouwers opnieuw op aan de kraampjes voor een hapje en een drankje. Dat ze genoten hadden bleek niet alleen uit het spontaan applaus aan het einde van ‘As it is in heaven’ maar ook uit de gesprekken achteraf.
Schijndel heeft er een nieuw cultureel evenement bij. Het begin van een hopelijk lange traditie!
Tot volgend jaar!

Dank aan de vrijwilligers, Gerda, Chris, Frans, Ton, Ed, Hans, Marius, Steffie, Mari, Jac, Björn, Truus, Francien, Willy, Ans, Anja.

De organisatie Open Doek wil via deze weg de sponsoren hartelijk bedanken voor het vertrouwen dat ze in ons hebben gesteld. Zonder hun financiële bijdragen en bijdragen in natura was het onmogelijk dit eerste filmfestival in Schijndel te organiseren.
Hoofd sponsor
Rabobank, Toerkoop Reisburo Columbus, ’t Spectrum, Peter Coset Creative Art
Stersponsor
Drukkerij ’t Vierspan, Klerkx verhuur, Epa drukkerij, Assurantiekantoor Kooijmans en Zn, Foto Keetels, KreaDo’r , Fysiotherapie A. Jetten, Tempo team Boxtel, Klerkx advies en beheer bv, Vereniging van Brabantse Filmtheaters
Sponsor
Vidiline Audiovisueel, Het Groentehoekje, Stichting Zintuig, Grip, Computer corner, Fassbender Touringcars, Smederij van Thiel, Interkleur Twan Vissers, van Tilburg mode, Movie Max, Fleur damesmode, BLZ Voets, Seniorenwinkel Schijndel, Mutsaars wielerwinkel, Bril en Zo, Spalife.eu, De Koning bloemenboetiek, BIS.nl, Heerkens verlichting, ’t Harlekijntje, FTS kleding/shoes, Kapsalon Koppig, De Graaf drankenhandel, Beddengigant, Bakkerij Toelen, Dancing De Lindeboom, Tausch Optiek, Bandentechniek van der Velden, Brabantlijsten Frans vd Heuvel, Woonwinkel, Foto Ferry Tausch, Autobedrijf van der Aa, Bakkerij van Rooij, De Paal Parket, H&L Timmerbedrijf, Jan van Erp
Verder dank aan:
Bizzi, Mari van Heertum, Jos van den Oetelaar en Leo Kwinten (Fotoclub Schijndel)