Filmtitel Cashback
Regisseur Sean Ellis
Datum 02-10-2007
Locatie City theater
Waardering 3,90
Opmerking
Verslag 87 bezoekers waarvan 73 leden.
Waardering van de romantische comedie was prima nl. 3,9. Er werd hartelijk gelachen om de soms grappige voorvallen of montage. Het was een kunstzinnige film en dat is ook weer eens fijn om een dergelijke film te kunnen vertonen. Hier een reactie van een jonge bezoeker. Een aantal weken de short Cashback gekeken en die beviel me uitstekend. De short had een Oscar-nominatie gekregen en dat was de reden voor Ellis om er een avondvullende film van te maken. Mijn verwachtingen waren hoog en die zijn ook meer dan dat uitgekomen.
Ellis heeft nu de kans gehad om er een mooi verhaal erom heen te bouwen, om de personages meer kleur te geven en om boeiende personages toe te voegen. Dit pakt heel goed uit. Bijvoorbeeld de scénes uit Ben's jeugd zijn mooi om naar te kijken. Een uitstekende keuze van Ellis.
Over de humor heb ik gemengde gevoelens. Ergens vond ik de slapstickhumor (vooral de voetbalwedstrijd) ongepast. Ik vond het een beetje afbreuk doen van de rest. Achteraf vond ik het fijn om tussen al dit kunstzinnige ook te lachen. Want kunstzinnig is Sean Ellis zeker wel, als fotograaf van oorspronkelijk beroep. Het prachtig camerawerk, de slow-motion-beelden, de versnelde beelden en natuurlijk de freeze-scénes zijn een lust voor het oog. Neem bijvoorbeeld alleen al de scéne waarin Ben Willis op zijn bed "valt". Prachtig.
Als laatst wil ik nog de romantiek noemen. Heerlijk, prachtig en oprecht. Wow, ik had echt niet verwacht dat Ellis van een short een schitterend, klein meesterwerkje kon maken.