Filmtitel Across the Universe
Regisseur Julie Taymor
Datum 25-03-2023
Locatie Het Gasthuis
Waardering 0,00
Opmerking Beatles dag
Verslag Van 13.30 uur tot 23.00 uur. Met live optreden van Two of Us.
Tijdens de Filmclub Beatles Dag in Het Gasthuis verzorgen vier van onze vrijwilligers een gevarieerd programma dat geheel in het teken staat van de Fab Four uit Liverpool. De toegang is gratis.

Voor de film moet via de website gereserveerd worden, om te voorkomen dat we mensen moeten teleurstellen. Je betaalt alleen 50 cent reserveringskosten.

Vanaf 13:30 uur ben je welkom om te komen kijken en luisteren. Een permanente slideshow geeft een beeld van de beroemdste band aller tijden, die na zestig jaar nog steeds tot de verbeelding spreekt. Op de achtergrond hoor je de Radio Veronica 10 Jaar Beatles dag, zoals die destijds werd uitgezonden van zes uur 's morgens tot twee uur 's nachts. In samenwerking met het Beatles Museum Alkmaar is er een stand met Beatles merchandise. 
De eigenaar van het Beatles Museum heeft ons donderdag 23 maart gemeld dat hij niet kan leveren. U zult onze teleurstelling begrijpen.

Daarnaast laten de vier vrijwilligers ook wat items uit hun privé collectie zien. 

Om 14:30 uur en om 16:30 uur verzorgt Two Of Us uit Boxtel een The Beatles Acoustic optreden. Verzoeknummers uit het publiek zijn welkom.

Tussendoor kun je om 15:30 uur deelnemen aan een heuse Beatles Kwis, met de nodige weetjes en feitjes, en natuurlijk een prijsje voor de winnaar of winnares.

Rond 18:00 uur gaan we even eten en de zaal opnieuw inrichten voor het vertonen van de avondvullende hoofdfilm. Onder de klanken van The Beatles en tegen de achtergrond van de oorlog in Vietnam wordt het fantasievolle liefdesverhaal verteld van de Engelse jongen Jude die naar de Verenigde Staten komt en verliefd wordt op het Amerikaanse meisje Lucy. De film begint om 20:00 uur.