Filmtitel Almost Famous
Regisseur Cameron Crowe
Datum 04-06-2002
Locatie City theater
Waardering 3,90
Opmerking
Verslag Op zijn 15e besluit William Miller dat hij popjournalist wil worden. Miller ziet er met zijn 15 jaar uit of hij 18 is, al hebben we hier duidelijk te maken met een heel net opgevoed jongetje.
Hij woont in een of andere uithoek van Amerika, waar ene Lester Bangs (leuk gespeeld door Philip Seymour Hoffman) het muziekblad Creem publiceert. Lester krijgt sympathie voor William en geeft hem een schrijfopdracht: voor dertig dollar duizend woorden leveren over het concert van Black Sabbath. Die band krijgt Willam nooit te spreken maar omdat hij rondhangt bij de artiesteningang ontmoet hij wel de leden van de band Stillwater, die in het kader van hun tournee een optreden doen. Het komt er op neer dat William de band op hun tournee mag volgen. De redactie van het blad Rolling Stone, die niet weet dat hij pas vijftien is, geeft hem zelfs een officieele opdracht voor een artikel. En zo gaat dit jochie dus mee met een band die steeds bekender wordt en waarvan de leden nauwelijks tegen die druk zijn opgewassen. Hij ontmoet daarbij ook Penny Lane (Kate Hudson), een groupie die als gezelschapsmeisje ook achter de band aan draaft. Zij ziet zichzelf als een muze, maar de band denkt daar ietwat anders over.
Hoewel het nergens echt decadent wordt, of in elk geval niet schokkend wordt gefilmd, gebeuren er genoeg dingen die er voor zorgen dat je de zaal niet uit loopt. Almost Famous schetst een interessant sfeerbeeld en heeft voldoende knipoogjes naar de jaren zeventig.

Heb je iets met muziek uit de seventies, dan zit je hier gebeiteld.