Filmclub mannetje LL

Jac van Houten treed af als voorzitter (4 januari 2022)
Voorzitter Jac van Houten, die sinds 2000 voorzitter was van de Filmclub, is per 4 januari 2022 afgetreden. Omdat hij in (te) veel onderdelen van de Filmclub werkzaam was gaat hij het nu wat rustiger aan doen om meer ruimte te maken voor anderen. Hij blijft wel actief in de programmacommissie de techniek en de website. Ook zal hij niet altijd meer een praatje houden voorafgaand aan elke filmvoorstelling. Lees meer.
Men zoek nog naar een opvolger.

Corona maatregelen verlengt (14 december 2021)
Bestaande coronamaatregelen worden verlengt tot vrijdag 14 januari 2022.

Weer gestopt met filmvertoningen (23 november 2021 t/m 18 december)
Het blijft op en neer gaan met de corona maatregelen. We mogen wel vertonen maar geen horeca. Dat werd later weer gewijzigd in geen vertoningen van 17.00 uur tot 05.00 uur. Na de film van 23 november geen filmvertoning meer in de avond. Wel de middagfilms gaan nog door.

Weer gestopt om films ook om 18.15 uur te vertonen (vanaf 3 november 2021)
Vanwege belasting van onze vrijwilligers weer gestopt om de avondfilm van 20.30 uur ook om 18.15 uur te vertonen. We moeten telkens een ploeg van 7 mensen optrommelen om de werkwaamheden (corona QR controle, 1,5 meter afstand controleren/voorlichting, kassa en techniek) die nodig zijn te doen. Publiek vond de mogelijkheid van 18.15 uur best prettig. 

Weer gestart met filmvertoningen (september 2021)
Ruim 11 maanden geen films vertoond door de coronamaatregelen. Nu weer wekelijks een filmvertoning. Omdat we maar 2/3 van de zaal mogen gebruiken (coronaregel) besluiten we voor de locatie 't Spectrum de film 2x te vertonen. Om 18.15 uur en om 20.30 uur.

Naast een filmkaartje is ook een corona-toegangsbewijs vereist.
Dit kan met de CoronaCheck App met QR code, met het gele boekje, of met een uitgeprint vaccinatiebewijs.
Een negatieve testuitslag (PCR) volstaat ook, maar deze mag niet ouder zijn dan 24 uur.

Jaarlijks uitstapje met de vrijwilligers (31 augustus 2021)
Dit jaar brengen we een bezoek aan Cinecitta, het filmhuis en Tilburg.

Coronacrisis duurt voort (Januari 2021)
Het ziet er naar uit dat we voorlopig geen films gaan vertonen. Zeker tot begin april niet. Dit alles door de tweede golf van de COVID-19 crisis en de Britse variant. 
We gaan pas weer films vertonen als:
't Spectrum: de horeca weer open is en we minimaal 63 personen (1,5 meter regel) mogen ontvangen. 
Het Gasthuis: de horeca weer open is en we minimaal 30 personen (1,5 meter regel) mogen ontvangen.

Website verbeterd (Januari 2021)
De afgelopen maanden is Jac onze webmaster druk bezig geweest de website te verbeteren. Alle films staan nu in één lijst "ALLE FILMS" met filmtitels en filmwaardering plus andere bijzonderheden. Welke films de programmacommissie ziet om eventeel te vertonen in Schijndel is nu een overzichtelijke lijst van gemaakt, zie "GEZIEN". In deze twee lijsten is per kolom te filteren en dat is heel handig.