The General (stille film)

 Film details

Datum
14 oktober
Locatie
Sint Servatiuskerk
Aanvang
20:00 uur
Speelduur
72 minuten
Pauze
Neen
Tickets
Ja, scrol naar beneden
Bijzonderheid
Stille film met orgel begeleiding
Regisseur
Clyde Bruckman en Buster Keaton
Acteurs
Buster Keaton, Marion Mack en Charles Henry Smith
Land
USA
Jaar
1926
Genre
Stille film
Toegang leden
5,5 euro
Toegang niet leden
5,5 euro
Kijkwijzer

Film omschrijving

Johnny Gray (Buster Keaton) houdt in zijn leven van twee dingen: zijn trein ("The General") en zijn Annabelle Lee. Als de burgeroorlog begint wordt hij geweigerd voor het leger, omdat hij meer waarde heeft als machinist. Annabelle denkt dat haar vriendje een lafaard is. Spionnen van de Unie veroveren 'The General' met Annabelle aan boord. Het is nu aan Johnny om zijn beide geliefdes te redden.

the general2

Organist

De orgel-impovisatie bij de stille film wordt gerealiseerd door: Geert Bierling

Geert Bierling (1956) studeerde de hoofdvakken orgel, piano en clavecimbel aan het Rotterdams Conservatorium en beiaard aan de Hoge School voor de Kunsten te Utrecht. Op zijn achttiende jaar werd hij vaste bespeler van het historische Bätz/Witte orgel in de Oude of Pelgrimvaderskerk te Rotterdam Delfshaven. 

Hij is eerste prijswinnaar van het Albert Schweitzer Orgelconcours (1978), won de derde prijs op orgelpositief tijdens het Festival Musica Antiqua in Brugge. Werd in 1989 onderscheiden met een zilveren medaille door de Parijse Academie ‘Arts, Sciences, Lettres’ voor zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur. 

Sinds 1990 is hij stadsbeiaardier van Rotterdam en was hij vanaf 1996 tot en met de zomer van 2022 stadsorganist van Rotterdam en bespeelde in die functie het Standaart-concertorgel in de Burgerzaal van het Stadhuis en het vier klaviers Flentrop orgel in Concertgebouw De Doelen. Vele jaren was hij hoofdvakdocent orgel en clavecimbel aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Deze functie legde hij in 2009 neer om meer tijd te kunnen besteden aan onderzoek naar de achttiende-eeuwse klaviertranscripties rondom Bach, Händel, Walther & Vivaldi en de uitvoering daarvan.

Geert Bierling was tot 2014 als artistiek leider verbonden aan het Festival Rotterdamse Orgeldagen. Als clavecinist, organist en harmoniumspeler treedt hij regelmatig op als solist en in ensemble verband met musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het New Trombone Collective. Daarnaast is Geert Bierling ook actief als improvisator op orgel, piano en harmonium bij klassieke zwijgende films.

We werken net als vorige keer weer samen met Stg. Smitsorgel en Beiaard Schijndel.

Locatie sint servatius kerk

Filmkaartje kopen

The General (20.00 uur)

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Vul hier je email in.

Vul hier je lidmaatschap nummer in.

Vul hier je lidmaatschap nummer in.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

0,00 EUR

Invalid Input

Er zijn op dit moment nog 149 zitplaatsen beschikbaar.

Opmerking
- Je krijgt bij elke reservering een bevestigingsmail.
- Eenmaal gekochte kaartjes kunnen niet teruggenomen worden.

Lidmaatschap
lid def

Voor jullie gezien
Films gezien c

Wat willen we met film?
heb je zin def