Filmclub mannetje LL

Wat willen we met film?
Film kijken is om te genieten, om je zinnen te verzetten, om geraakt te worden, ander culturen te ontdekken, zien hoe andere mensen leven. Dat is de meerwaarde van film. En dat in je eigen dorp, op loopafstand waar je bekenden kunt tegenkomen en voor een lage toegangsprijs anderhalf uur in een andere wereld kunt stappen. We vinden dat wij geslaagd zijn in onze opzet als we ons publiek het gevoel geven iets waardevols te hebben ervaren. Met andere woorden als u naar huis gaat met iets om over na te denken en te bepraten met anderen.

Naar de film gaan 1c

Verschillende locaties met verschillende soorten films
We zijn een filmhuis met 4 locaties is Schijndel. Elke locatie heeft zijn eigen karakter. In de nieuwe podiumaccommodatie 't Spectrum filmhuisfilms (Filmclub films) op de 1ste en 3de dinsdag van de maand terwijl we in Het Gasthuis de kleine pareltjes, themafilms en filmprojecten laten zien in een andere setting. En voor de echte filmliefhebber die voor niets terugschrikt de speciale films in Het Doekje. En twee keer per jaar gratis openluchtfilms op locatie.

 Naar de film gaan 1c

Diversiteit
Diversiteit is waar we voor gaan, voor ieder wat wils, levensbeschouwelijke films, wereldcinemafilms die ons iets laten zien uit andere culturen, spirituele films en documentaires. Wij zien de film ook als kunstvorm die een dieper bewustzijn raakt. Door het regelmatig vertonen van deze filmhuisfilms brengen we als het ware deze films dichter bij u. Ook willen we het discussiëren over deze films bevorderen door het verstrekken van inhoudelijke begeleiding bij de te vertonen films door middel van presentaties (voorwoord voor aanvang van vertoning) speciale thema-avonden en lezingen.

Kijk hier maar eens wat de de afgelopen jaren voor projecten hebben georganiseerd.

Naar de film gaan 1c

Je wordt verwelkomd
Waar kom je dat nog tegen dat je verwelkomd wordt bij iedere filmvoorstelling. Ook wordt er gewezen op het bijzondere van de film. Je bent van harte welkom bij de Filmclub die oog heeft voor de bezoeker.

Word lid van Filmclub Schijndel