Programmacommissie

De programmacommissie programmeert zo actueel mogelijk. De keuze van de films gebeurt met grote zorgvuldigheid, alle films worden door meerdere leden bekeken. Via de website en een wekelijkse digitale nieuwsbrief wordt iedereen geïnformeerd over het aanbod. Aan het begin van iedere maand ligt ook een papieren programmablaadje klaar met het overzicht. De programmacommissie vindt het altijd leuk om in gesprek te gaan met de bezoekers. Tips en feedback zijn altijd welkom.

Verschillende locaties met verschillende soorten films

Diversiteit is waar we voor gaan. Voor ieder wat wils: films die ontroeren, raken, spannend zijn of juist vol humor. Maar altijd met een boodschap. Wij vertonen soms ook documentaires met inleiding als thema-avond. Wij hebben twee locaties in Schijndel. Elke locatie heeft zijn eigen karakter. In Spectrum Schijndel vertonen wij allerlei filmhuisfilms op de 1ste, 2de en 3de dinsdag van de maand. In Het Gasthuis laten wij iedere laatste dinsdag van de maand wereldcinema films zien die ons iets laten zien uit andere culturen.

Wat willen we met film?

Film kijken is om te genieten, om je zinnen te verzetten, om geraakt te worden, andere culturen te ontdekken, zien hoe andere mensen leven. Dat is de meerwaarde van film. En dat dicht in de buurt, waar je bekenden kunt tegenkomen en voor een lage toegangsprijs in een andere wereld kunt vertoeven. Wij willen graag het publiek het gevoel geven iets waardevols te hebben ervaren. Iets om na afloop met elkaar onder het genot van een drankje te bespreken. Of om nog over na te denken bij het naar huis gaan.

Copyright © – Stichting Filmclub Schijndel – Het Filmhuis van Schijndel – All Rights Reserved – Content Management Systeem (CMS) – JB Webdesign & Ontwerp